Soorten waterontharder en waterverzachters

Niet-elektrische waterontharder

Volledig gevoed door de inkomende waterdruk. Omdat er geen stroomvoorziening nodig is, is de installatie eenvoudiger en hoeft u zich geen zorgen te maken over dure reparaties of hogere maandelijkse elektriciteitsrekeningen. Niet-elektrische ontharders hebben meestal geen lastige controles, het toevoegen van zout is alles wat nodig is om ze soepel te laten draaien. De versies met twee tanks bieden 24 uur per dag en 7 dagen per week onbeperkt onthard water aan uw huis. Niet-elektrische ontharders zijn naar verluidt duurzamer en betrouwbaarder.

Meer informatie over waterontharder en weterverzachters op www.waterontharder-specialist.be

Gemeten waterontharder

De meest economische ontharder als het gaat om het gebruik van zout en regeneratiewater. Een gedoseerde ontharder zal alleen regenereren wanneer een vooraf ingesteld volume onthard water is gebruikt, ongeacht het aantal dagen dat dit duurt. Dit vermijdt onder- of overregeneratie van de ontharder wanneer uw waterbehoefte varieert. Ook hier wordt het volume van het ontharde water berekend aan de hand van de hardheid van uw watervoorziening, de capaciteit van de waterontharder en het aantal personen in de woning.

Tijd Klok Waterontharder

De meer elementaire ontharders werken op een getimede basis. De tijdklok is ingesteld om zijn regeneratie uit te voeren op vaste dagen. Dit wordt meestal berekend aan de hand van de hardheid van uw watervoorziening, de capaciteit van de waterontharder en het aantal personen in de woning. Wanneer de waterontharder geïnstalleerd is, is deze ingesteld om te regenereren op meestal 2.00a.m. met de berekende regeneratiefrequentie. Om ervoor te zorgen dat er altijd zacht water beschikbaar is, zal het interval tussen de regeneraties eerder onder dan boven geschat zijn.

De ontharder zal dan regenereren met dit ingestelde interval, ongeacht het volume van het gebruikte water. Als het waterverbruik laag is, bijvoorbeeld als een of meer van de woningen weg zijn, zal er op het moment van regeneratie ongebruikte onthardingscapaciteit zijn, wat kan worden aangevoerd als een onnodige verspilling van zout en regeneratiewater. Op dezelfde manier, als er een toename van uw waterverbruik is, zal de ontharde watercapaciteit dan waarschijnlijk worden overschreden en het water zou hard gaan tegen het einde van de cyclus voor de volgende regeneratie. Als u een tijdje niet op het terrein bent, dus op vakantie, en er zal geen water door de waterontharder stromen, dan is het raadzaam om deze uit te schakelen tot u terugkomt.

Welke waterontharder heb ik nodig?

We weten dat het verkrijgen van de juiste waterontharder een belangrijke beslissing is voor onze klanten en we nemen graag de tijd om u te helpen met deze keuze. Fountain Softeners levert een breed scala aan waterontharders voor elke grootte van huis en budget. Hoewel het geweldig is om zo'n brede selectie te hebben, begrijpen we dat het verwarrend kan zijn om te beslissen wat het beste is voor uw situatie, hieronder is onze beste verkopers voor elke huismaat, we hopen dat dit helpt, zo niet waarom laten we u niet bellen om het door te spreken? Klik gewoon op een terugbelverzoek.