Muren onderkappen

Muren onderkappen is ook onder allerlei andere namen bekend. Zo wordt het bijvoorbeeld ook wel het plaatsen van een waterkering in de muur genoemd. Ook wordt er weleens over roofing gesproken. Al deze benamingen betekenen echter hetzelfde. Het gaat namelijk om het bestrijden van optrekkend vocht in de muren. Dit is vocht dat uit de grond komt door grondwater en zich een weg naar boven baant door de muur. Dit kan tot allerlei onaangename situaties leiden en daarom is het van belang om te zorgen dat hier een goede oplossing voor gevonden wordt. Alle reden om dit goed aan te pakken. Meer informatie op alteo-asbl.be

De meest effectieve bestrijding

Het is belangrijk om te begrijpen wat muren onderkappen zo aantrekkelijk maakt. Als het gaat om het bestrijden van vocht, dan is dit zonder twijfel de meest effectieve methode. Het is wel zo dat dit ook de meest drastische methode is. Er moet namelijk wel flink wat werk voor worden verzet. Dat neemt echter niet weg dat het daardoor eigenlijk altijd wel zo is dat het probleem definitief tot het verleden behoort. Dit is bij andere oplossingen, bijvoorbeeld het injecteren van muren, lang niet altijd zo. Daarom is dit dus wel een belangrijke optie die er ligt.

Het plaatsen van de kering

Het is wel zo dat de muren onderkappen een specifiek werk is. Daar moet dus ook wel een specialist bij betrokken worden. Er moet een laag, vaak van kunststof, maar soms ook van andere materialen, worden aangebracht in de muur. Die laag houdt het vocht tegen zodat het niet kan optrekken de muur in naar boven. Omdat dit niet gemakkelijk is, is het altijd belangrijk om de expert dit te laten doen. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat het precies waterpas gebeurt. Alleen dan zal er profijt van het plaatsen zijn. Anders heeft het geen nut.

Het tegengaan van vocht

Met het tegengaan van vocht door de muren te onderkappen kan je allerlei problemen voorkomen. In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat water in de muren de constructie van de woning kan aantasten. Daarmee kan dan een onveilige situatie ontstaan. Met als gevolg dat de woning moet worden verlaten op termijn. Op kortere termijn is er echter ook al een bedreiging. Water is immers ook de basis voor bijvoorbeeld schimmels. Die kunnen allerlei gezondheidsproblemen in de hand werken. Met als gevolg dat je flinke last kunt krijgen. Dit wil je natuurlijk ook niet.

De professional erbij betrekken

Om te zorgen dat het muren onderkappen op de juiste wijze gebeurt, is het slim om een specialistisch bedrijf in de arm te nemen. Bedenk daarbij wel dat het onderkappen van de muren wel flinke kosten met zich meebrengt. Het is echter wel zo dat het vaak noodzakelijk is en dat op deze manier direct alle problemen tot het verleden zullen behoren. Alleen al om die reden is het dus belangrijk om het op deze manier aan te pakken. Laat de specialist het daarom ook op de goede manier doen om te zorgen dat alle zorgen voorbij zijn.